Sestavine
-
4 skodelice Borovnice
-
5 žlic Sladkor
-
240 ml Vaniljev jogurt
-
1 žlica Limonin sok
Navodila
2 skodelici borovnic zmešajte s sladkorjem. Pustite stati 45 minut in občasno premešajte.
Mešanico borovnic in sladkorja prenesite v kuhinjski robot. Dodajte jogurt in obdelujte do gladkega.
Precedite skozi sito in vlijte v posodo. Nepokrito zamrzujte, dokler robovi niso trdni, sredina pa mehka. Prenesite v mešalnik in ponovno mešajte do gladkega.
Vrnite v posodo in zamrzujte, dokler se robovi ne strdijo. Prenesite v mešalnik in ponovno zmešajte do gladkega.
Dodajte preostali dve skodelici borovnic. Vlijte v plastični model in zamrznite čez noč. Počakajte, da se rahlo zmehča, da ga lahko postrežete.
(Foto: pexels.com)