Sestavine
-
1 1/2 skodelice Moka1 skodelica = 240 ml
-
1 1/2 skodelice Sladkor
-
1/2 skodelice Kakav v prahu
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
1 1/2 žličke Pecilni prašek
-
1/2 žličke Sol
-
2× Jajce
-
1 skodelica Mleko
-
1/2 skodelice Olje
-
2 žličk Vaniljev ekstrakt
-
1 skodelica Vroča voda
-
Glazura
-
2 skodelici Zgoščena smetana
-
1/4 skodelice Kristalni sladkor
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
1/4 skodelice Kakav v prahu
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Dva okrogla pekača za torto namažite s pršilom za peko ali maslom.
V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol, dokler se dobro ne povežejo. Suhim sestavinam dodajte jajca, mleko, olje in vaniljev ekstrakt ter mešajte do gladkega. Postopoma vmešajte vročo vodo, dokler se dobro ne združi. Testo bo tanko.
Testo enakomerno razdelite v pripravljene pekače za torte in pecite 30-35 minut.
Pustite, da se pecivo v pekačih ohlaja 10 minut, preden ga prenesete na rešetko, da se popolnoma ohladi.
Za pripravo glazure v veliki skledi stepite smetano, sladkor in vaniljev ekstrakt, da se oblikujejo čvrsti vrhovi. Postopoma vmešajte kakav v prahu, dokler se dobro ne poveže.
Torto sestavite tako, da eno plast torte položite na servirni krožnik ali podstavek za torto. Na vrh nanesite debelo plast glazure, nato pa na glazuro položite drugo plast torte. Preostalo glazuro razporedite po vrhu in straneh torte.
Torto pred serviranjem vsaj 30 minut hranite v hladilniku, da se glazura strdi.
Postrezite in uživajte!
(Foto: pexels.com)