0 0
Zabeljeni ajdovi žganci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Ocvirki
1 žlica Svinjska mast
250 g Ajdova moka
ščepec Sol
1 l Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zabeljeni ajdovi žganci

Najboljša kmečka jed!

  • 25 minut
  • Porcije 3
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Posolite 1 liter vode in zavrite. Dodajte ajdovo moko, da se oblikuje kepica in pustite, da še naprej vre.

Počakajte nekaj minut, nato pa znižajte temperaturo in v kepo naredite luknjo v širini oreha. Lonec pokrijte in kuhajte še 18 minut.

Ajdovo kepico odstavite in ohladite. Odcedite in dobro premešajte kepo, da dobite žgance.

V ponvi segrejte mast in dodajte ocvirke. Pražite toliko časa, da ocvirki zadišijo. Odstavite in ohladite.

Žgance prelijte z ocvirki in postrezite. Dober tek!

(Foto: Instagram/ajamiau)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota s sipo
Naprej
Solata s hobotnico
Nazaj
Rižota s sipo
Naprej
Solata s hobotnico

Dodajte Komentar