Sestavine
-
150 g Čokolada
-
4 žlice Viski
-
200 ml Sladka smetana
-
1 l Posneto mlekopol posneto mleko
-
1 x Cimetova palčka
-
1 x Janeževa zvezda
Navodila
Nalomite v kozico cimetovo palčko. Prilijte še mleko in polovico smetane ter dodajte zvezdasti janež. Pristavite in zavrite vsebino med občasim mešanjem. Odstavite in pustite stati okoli 20 minut, da se bo tekočina “odišavila” v narekovajih.
Precedite tekočino skozi drobno cedilo in zlijte nazaj v kozico. Dodajte še grobo sesekljano čokolado in segrevajte na srednji temperaturi ter mešajte, da se bo čokolada stopila. Odstavite in v vročo čokolado vmešajte viski.
Preostanek smetane stepite. Vročo čokolado nalijte v skodelice, s stepeno smetano jo okrasite, po kateri potresite še malo mletega cimeta, kakava ali pa naribane čokolade. Tako pripravljen napitek takoj postrezite.