Sestavine
-
2× Rdeča čebula
-
2 stroka Česen
-
2× Korenje
-
1× Koromač
-
8 filejev Skuša
-
250 ml Olivno olje
-
2× Lovorjev list
-
2× Posušen rdeč čili
-
300 ml Šerijev kis
-
1 žlica Koriander
Navodila
Fileje skuše položite na žar s kožo navzgor, jih premažite z oljem in pecite 5 minut.
Na olju popražite kolobarje čebule in dodajte narezano korenje, lovor, sesekljan česen, čili, koriander in narezan koromač.
Lonec pokrijte in kuhajte 10-15 minut.
Fileje skuše narežite in odstranite koščice ter kožo. Položite jih v kozarec za vlaganje in dodajte kuhano zelenjavo in kis. Ko se vsebina kozarca ohladi, ga zaprite.
Kozarce pustite stati najmanj 1 dan. Vloženo skušo postrezite ob rezini kruha.
(Foto: freepik.com)