0 0
Vložena skuša

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Rdeča čebula
2 stroka Česen
Korenje
Koromač
8 filejev Skuša
250 ml Olivno olje
Lovorjev list
Posušen rdeč čili
300 ml Šerijev kis
1 žlica Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vložena skuša

Skuša je zelo hranljiva riba. Je odličen vir maščobnih kislin omega-3, ki so koristne za zdravje srca, delovanje možganov in zmanjševanje vnetij v telesu. Skuša je tudi dober vir visokokakovostnih beljakovin, vitaminov (kot so vitamin D, vitamin B12 in vitamin E) in mineralov (vključno s selenom, magnezijem in kalijem). Skuša ima značilen okus, ki ga opisujejo kot bogatega, mastnega in rahlo ribjega. Njeno meso je čvrsto in vlažno, temne barve. Vsebnost olja prispeva k njenemu značilnemu okusu in teksturi, zaradi česar je priljubljena izbira med ljubitelji morske hrane.

  • 20 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Fileje skuše položite na žar s kožo navzgor, jih premažite z oljem in pecite 5 minut.

Na olju popražite kolobarje čebule in dodajte narezano korenje, lovor, sesekljan česen, čili, koriander in narezan koromač.

Lonec pokrijte in kuhajte 10-15 minut.

Fileje skuše narežite in odstranite koščice ter kožo. Položite jih v kozarec za vlaganje in dodajte kuhano zelenjavo in kis. Ko se vsebina kozarca ohladi, ga zaprite.

Kozarce pustite stati najmanj 1 dan. Vloženo skušo postrezite ob rezini kruha.

(Foto: freepik.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Široki rezanci v goveji omaki
Naprej
Vložena mešana solata
Nazaj
Široki rezanci v goveji omaki
Naprej
Vložena mešana solata

Dodajte Komentar