0 0
Velikonočna šunka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

3 kg Šunka
1/2 skodelice Med
1/2 skodelice Dijonska gorčica
1/4 skodelice Jabolčni kis
1/4 skodelice Pomarančni sok
1/4 skodelice Ananasov sok

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Velikonočna šunka

V medeni glazuri

  • 1 ura 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Vnaprej segrejte pečico na 160 °C. Šunko položite v velik pekač.

V skledi zmešajte med, rjavi sladkor, dijonsko gorčico, jabolčni kis, pomarančni sok in ananasov sok. S čopičem premažite šunko, jo pokrijte s folijo in jo pecite 1 uro.

Vsakih 15-20 minut odstranite folijo in šunko premažite z glazuro.

Pecite še 45 minut ali dokler notranja temperatura šunke ne doseže 60 °C.

Šunka naj počiva 10-15 minut, preden jo narežemo in postrežemo.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Oreo napitek
Naprej
Velikonočna pita
Nazaj
Oreo napitek
Naprej
Velikonočna pita

Dodajte Komentar