Sestavine
-
1× Testo za pito
-
1 skodelica Šparglji1 skodelica = 240 ml, sesekljani
-
1 skodelica Gobesesekljane
-
1 skodelica Špinačasesekljana
-
1/2 skodelice Zelena čebulasesekljana
-
1/2 skodelice Čedarnariban
-
4× Jajce
-
1 skodelica Mleko
-
sol in poper
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
Razvaljamo testo za pito in ga položimo v pekač za pito.
V ponvi na srednji temperaturi skuhajte šparglje, gobe, špinačo in zeleno čebulo, dokler se ne zmehčajo. Zelenjavo razporedite po pekaču in po vrhu potresite sir čedar.
V skledi stepite jajca, mleko, sol in poper. Jajčno zmes prelijte čez zelenjavo in sir ter pecite 35-40 minut.
Pred rezanjem in serviranjem pustite, da se pita nekaj minut hladi.
(Foto: pexels.com)