0 0
Vegetarijanski masleni “piščanec”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Panir sir
700 g Cvetača
1 žlica Olivno olje
Čebula
2 stroka Česen
5 cm Ingver
50 g Maslo
2 žlički Dimljena sladka paprika
2 žlički Kumina
1 žlička Garam masala
1 žlička Čili v prahu
90 g Jogurt
180 ml Zgoščena smetana
120 ml Paradižnikov pire
Koriander
Mandlji mleti
Čili
Riž

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarijanski masleni “piščanec”

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. Na pripravljen pladenj v enem sloju razporedite sir in cvetačo. Pokapajte z oljem in začinite z morsko soljo. Pecite 30 minut do zlate barve, pri čemer sir in cvetačo na polovici poti obrnite.

Medtem čebulo, česen in ingver zmiksajte v kuhinjskem robotu, da dobite gladko pasto. Maslo segrejte v ponvi na srednje močnem ognju, dokler se ne speni. Dodajte čebulno mešanico in jo med mešanjem kuhajte 5 minut. Vmešajte papriko, kumino, garam masalo in čili in kuhajte 1 minuto.

Ponev odstavite in dodajte jogurt in mešajte, dokler se dobro ne poveže. Vmešajte smetano in paradižnikov pire. Ponev vrnite na šibek ogenj. Omako kuhajte 5 minut ali dokler se rahlo ne zgosti. Vmešajte sir, cvetačo in koriander. Kuhajte 2 minuti ali dokler se ne segreje.

Kari prenesite v veliko posodo za serviranje. Posujte z mandlji, čilijem in preostalim koriandrom. Postrezite s parjenim rižem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jastogova rižota
Naprej
Enolončnica za zimo z rižem in piščancem
Nazaj
Jastogova rižota
Naprej
Enolončnica za zimo z rižem in piščancem

Dodajte Komentar