Sestavine
-
300 g Panir sir
-
700 g Cvetača
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
5 cm Ingver
-
50 g Maslo
-
2 žlički Dimljena sladka paprika
-
2 žlički Kumina
-
1 žlička Garam masala
-
1 žlička Čili v prahu
-
90 g Jogurt
-
180 ml Zgoščena smetana
-
120 ml Paradižnikov pire
-
Koriander
-
Mandljimleti
-
1× Čili
-
Riž
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. Na pripravljen pladenj v enem sloju razporedite sir in cvetačo. Pokapajte z oljem in začinite z morsko soljo. Pecite 30 minut do zlate barve, pri čemer sir in cvetačo na polovici poti obrnite.
Medtem čebulo, česen in ingver zmiksajte v kuhinjskem robotu, da dobite gladko pasto. Maslo segrejte v ponvi na srednje močnem ognju, dokler se ne speni. Dodajte čebulno mešanico in jo med mešanjem kuhajte 5 minut. Vmešajte papriko, kumino, garam masalo in čili in kuhajte 1 minuto.
Ponev odstavite in dodajte jogurt in mešajte, dokler se dobro ne poveže. Vmešajte smetano in paradižnikov pire. Ponev vrnite na šibek ogenj. Omako kuhajte 5 minut ali dokler se rahlo ne zgosti. Vmešajte sir, cvetačo in koriander. Kuhajte 2 minuti ali dokler se ne segreje.
Kari prenesite v veliko posodo za serviranje. Posujte z mandlji, čilijem in preostalim koriandrom. Postrezite s parjenim rižem.
(Foto: pexels.com)