0 0
Vegetarijanska božična večerja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
2 žlički Timijan
2 stroka Česen sesekljan
700 g Buča olupljena, narezana
Paprika narezana
Koromač narezan
4 listi Listnato testo
200 g Kamamber sir 12 rezin
Jajce
250 g Češnjev paradižnik
Sveža bazilika - listi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarijanska božična večerja

Božični zelenjavni venec.

  • 1 ura 15 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. 2 velika pekača obložite s papirjem za peko.

V veliki skledi zmešajte olje, timijan in česen. Dodajte bučo, papriko in koromač. Začinite s soljo in poprom. Vse skupaj premešajte. Položite na 1 pripravljen pladenj. Pecite 25 minut ali dokler se ne zmehča. Ohladite na pladnju.

Povečajte temperaturo pečice na 220 °C.

Na preostalem pripravljenem pladnju združite liste testa in oblikujte en velik kvadrat. Iz kvadratnega testa izrežite 30-centimetrski krog in prihranite obrezke. Na sredini naredite še 13-centimetrski krog (ne prerežite ga do konca). Z majhnim nožem 13-centimetrski krog razrežite na 8 kosov, pri čemer krog ostane nedotaknjen.

Ob rob testa položite 2/3 sira, pri čemer pustite 2 cm rob. Na vrh položite zelenjavo in preostali sir. Zložite 2 cm rob, da se približa nadevu. Zložite 8 kosov navzven, da pokrijete nadev in združite rob. Testo premažite z jajcem. Pecite 30 minut, zadnjih 5 minut dodajte paradižnik ob robu pladnja ali dokler se testo ne zlato obarva. Venec pustite stati 5 minut. Paradižnik in baziliko razporedite na venec in okoli njega in dodajte zelenjavo po želji. Začinite s soljo in poprom. Postrezite.

(Foto: Instagram/miss_t_foodie)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cimetov čaj
Naprej
Krompirjeva božična večerja
Nazaj
Cimetov čaj
Naprej
Krompirjeva božična večerja

Dodajte Komentar