Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
2 žlički Timijan
-
2 stroka Česensesekljan
-
700 g Bučaolupljena, narezana
-
1× Paprikanarezana
-
1× Koromačnarezan
-
4 listi Listnato testo
-
200 g Kamamber sir12 rezin
-
1× Jajce
-
250 g Češnjev paradižnik
-
Sveža bazilika - listi
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. 2 velika pekača obložite s papirjem za peko.
V veliki skledi zmešajte olje, timijan in česen. Dodajte bučo, papriko in koromač. Začinite s soljo in poprom. Vse skupaj premešajte. Položite na 1 pripravljen pladenj. Pecite 25 minut ali dokler se ne zmehča. Ohladite na pladnju.
Povečajte temperaturo pečice na 220 °C.
Na preostalem pripravljenem pladnju združite liste testa in oblikujte en velik kvadrat. Iz kvadratnega testa izrežite 30-centimetrski krog in prihranite obrezke. Na sredini naredite še 13-centimetrski krog (ne prerežite ga do konca). Z majhnim nožem 13-centimetrski krog razrežite na 8 kosov, pri čemer krog ostane nedotaknjen.
Ob rob testa položite 2/3 sira, pri čemer pustite 2 cm rob. Na vrh položite zelenjavo in preostali sir. Zložite 2 cm rob, da se približa nadevu. Zložite 8 kosov navzven, da pokrijete nadev in združite rob. Testo premažite z jajcem. Pecite 30 minut, zadnjih 5 minut dodajte paradižnik ob robu pladnja ali dokler se testo ne zlato obarva. Venec pustite stati 5 minut. Paradižnik in baziliko razporedite na venec in okoli njega in dodajte zelenjavo po želji. Začinite s soljo in poprom. Postrezite.
(Foto: Instagram/miss_t_foodie)