0 0
Veganski unagi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Čvrsti tofu
150 g Riž
10 ml Sezamovo seme
Veganski unagi
370 g Jajčevec
2 žlici Olje
60 ml Riževo žganje
2 žlici Sojina omaka
2 žlici Trsni sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski unagi

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Veganski unagi

Navodila

Deli

Operite riž in ga skuhajte. Iz tofuja iztisnete čim več vode. Rižu dodajte zdrobljen tofu.

Sezamova semena zmeljite v možnarju in jih prav tako dodajte rižu.

Za veganski unagi odrežite konce jajčevcev in vsakega od njih po dolžini prerežite na polovico. Po sredini vsakega jajčevca naredite zarezo in pazite, da ne prerežete kože. Po dolžini prerezane površine jajčevca naredite plitve zareze, ki so med seboj oddaljene 5 mm.

Na srednje visoki temperaturi segrejte ponev, nato dodajte olje in jajčevce s prerezano stranjo navzdol. Pražite do zlato rjave barve, nato pa jajčevce obrnite in dodajte žganje, sojino omako in sladkor.

Ponev pokrijte in prilagodite temperaturo, da bo rahlo vrelo. Jajčevce kuhajte na pari 7 minut, pri čemer jih na polovici časa obrnite.
Ko je jajčevec kuhan, ga z rezano stranjo navzgor prestavite na rešetko. S čopičem premažite vrh jajčevcev z nekaj omake unagi. Z gorilnikom glazuro karamelizirajte.

Postrezite dve porciji riža in ga prelijte s preostalo omako unagi. Na vrhu dodajte jajčevce in okrasite s šalotko.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Solata iz morskega lista
Naprej
Limetina galeta z rožmarinom
Nazaj
Solata iz morskega lista
Naprej
Limetina galeta z rožmarinom

Dodajte Komentar