Sestavine
-
170 g Sojin drobljenec
-
1 žlica Kokosovo maslo
-
200 g Tofu
-
1/2 čajne žličke Česen v prahu
-
1/2 čajne žličke Čebula v prahu
-
1/2 čajne žličke Kurkuma
-
Sol in poper
-
1 žlica Drobnjak
-
1× Avokado
-
12× Koruzne tortilje
-
Veganski parmezan
-
Salsa
Navodila
Segrejte pečico na 210 °C in namastite pekač.
V majhno ponev dajte sojin drobljenec in ga med pogostim mešanjem pecite, dokler ne postane hrustljav.
Medtem v drugi ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte zdrobljen tofu in začimbe ter premešajte. Kuhajte, dokler vsa tekočina v ponvi ne izhlapi, tofu pa je na robovih rahlo hrustljav. Dodajte sesekljan drobnjak in postavite na stran.
Segrejte tortilje. Na sredino tortilje po vrsti dodajte žlico tofuja, na vrh pa sojin drobljenec in nekaj koščkov avokada. Tortiljo tesno zvijte in jo položite na pekač s šivom navzdol. Ponovite s preostalimi sestavinami.
Takitose popršite z oljem in jih za 15 minut postavite v pečico. Obrnite jih in pecite še 5 do 10 minut oziroma dokler niso hrustljavi. Takitose vzemite iz pečice, posujte z naribanim parmezanom in postrezite s salso.
(Foto: Instagram/cookscountry)