Sestavine
-
30 g Posušeni jurčki
-
3 žlice Olivno olje
-
1 x Čebula
-
2 x Korenje
-
2 stebli Zelena
-
4 stroki Česen
-
Timijan
-
1 žlička Paradižnikov pire
-
100 ml Rdeče vino
-
250 g Zelena lečaposušena
-
700 g Konzerviran paradižnik
-
200 g Šampinjoni
-
200 g Gobe
-
1 žlička Sojina omaka
Navodila
Posušene jurčke prelijte z 800 ml vrele vode in jih za 10 minut postavite na stran. Medtem v veliko ponev vlijte 1,5 žlice olja in 10 min pražite čebulo, korenček, zeleno in ščepec soli, dokler se ne zmehčajo. Odstranite jurčke in jih grobo sesekljajte.
Dodajte česen in timijan. Kuhajte 1 min, nato vmešajte pire in kuhajte 1 min. Prilijte vino. Kuhajte, dokler se ne zmanjša, nato dodajte lečo, jurčke in paradižnik. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte s pokrovom.
Medtem segrejte veliko ponev. Dodajte 1,5 žlice olja, nato pa vanjo stresite vse gobe. Pražite, dokler voda ne izhlapi in se gobe zlato obarvajo. Prilijte sojino omako in premešajte, nato pa gobe dodajte v ponev z lečo.
Na srednji temperaturi kuhajte 30-45 minut in občasno premešajte, dokler leča ni kuhana. Začinite in postrezite.
(Foto: Pixabay)