Sestavine
-
1× Čebula
-
1 žlica Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
1 žlica Dimljena sladka paprika
-
2× Lovorjev list
-
2 žlici Zlati sirup
-
2 žlici Barbeque omakaveganska
-
700 g Paradižnikova mezga
-
1 kg Fižolpločevinka
-
2× Čili - rdeči
-
Koriander
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Čebulo položite v pekač in jo pokapajte z oljem. Med pečenjem jo mešajte, pecite 15 minut.
Dodajte česen, papriko in lovorjev list. Premešajte, da se sestavine povežejo. Dodajte zlati sirup, omake, mezgo in fižol. Premešajte. Začinite s soljo in poprom. Posodo tesno pokrijte s folijo in pecite 30 minut. Odstranite folijo. Pecite še 15 minut ali dokler se fižol ne segreje in se omaka zgosti. Zavrzite lovorove liste. Vmešajte čili in koriander. Postrezite kot prilogo ali samostojno jed.
(Foto: unsplash.com)