Sestavine
-
450 g Tofu
-
Olje
-
2 čajni žlički Kosher Sol
-
1 čajna žlička Dimljena sladka paprika
-
1 čajna žlička Česen v prahu
-
1 čajna žlička Čebula v prahu
-
1/2 čajne žličke Italijanske začimbe
-
1/2 čajne žličke Črni poper
-
marinada
-
1 skodelica Mandljevo mleko1 skodelica = 240 ml
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
1 žlica Beli kis
-
Limonin sok
-
Drobtine
-
3/4 skodelice Moka
-
2 žlici Prehranski kvas
-
1/4 čajne žličke Kajenski poper
Navodila
Tofu osušite s papirnatimi brisačami, nato pa ga z rokami razlomite na 16 enako velikih kosov.
Kose tofuja v enem sloju položite na majhen pekač ali krožnik, obložen s peki papirjem in postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.
Koščke tofuja postavite v hladilnik, da se čez noč odtalijo. Če so še vedno zamrznjeni, ko ste pripravljeni začeti kuhati, jih odmrznite v mikrovalovni pečici.
Tofu položite med več plasti papirnatih brisač in ga z rokami stisnite, da se sprosti odvečna vlaga.
V srednje veliko skledo dajte sol, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, italijanske začimbe in črni poper. Z vilicami premešajte.
Za marinado posebej zmešajte sojino mleko, dijonsko gorčico, kis in 1 žlico mešanice začimb.
V marinado dodajte odmrznjen tofu in ga premešajte, da se obloži. S hrbtno stranjo žlice pritiskajte na kose, dokler niso večinoma potopljeni. Na sobni temperaturi pustite stati vsaj 30 minut ali do ene ure, pri čemer ga na polovici časa premešajte.
Medtem ko se koščki marinirajo, v skledo s preostalo mešanico začimb stresite moko, prehranski kvas in kajenski poper. Vmešajte 1 žlico marinade, da v mešanici nastanejo majhne grudice.
Tofu odstranite iz marinade. Po enega potopite v mešanico moke, dokler niso obložene vse strani.
V veliko ponev vlijte olje in segrevajte na srednje visoki temperaturi.
S kleščami previdno prenesite polovico tofuja v olje. Cvrite od 4 do 6 minut.
Dober tek!
(Foto: pexels.com)