0 0
Veganski nuggetsi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Tofu
Olje
2 čajni žlički Kosher Sol
1 čajna žlička Dimljena sladka paprika
1 čajna žlička Česen v prahu
1 čajna žlička Čebula v prahu
1/2 čajne žličke Italijanske začimbe
1/2 čajne žličke Črni poper
marinada
1 skodelica Mandljevo mleko 1 skodelica = 240 ml
2 žlici Dijonska gorčica
1 žlica Beli kis
Limonin sok
Drobtine
3/4 skodelice Moka
2 žlici Prehranski kvas
1/4 čajne žličke Kajenski poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski nuggetsi

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • Porcije 5
  • Srednje

Sestavine

  • marinada

  • Drobtine

Navodila

Deli

Tofu osušite s papirnatimi brisačami, nato pa ga z rokami razlomite na 16 enako velikih kosov.

Kose tofuja v enem sloju položite na majhen pekač ali krožnik, obložen s peki papirjem in postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.

Koščke tofuja postavite v hladilnik, da se čez noč odtalijo. Če so še vedno zamrznjeni, ko ste pripravljeni začeti kuhati, jih odmrznite v mikrovalovni pečici.

Tofu položite med več plasti papirnatih brisač in ga z rokami stisnite, da se sprosti odvečna vlaga.

V srednje veliko skledo dajte sol, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, italijanske začimbe in črni poper. Z vilicami premešajte.

Za marinado posebej zmešajte sojino mleko, dijonsko gorčico, kis in 1 žlico mešanice začimb.

V marinado dodajte odmrznjen tofu in ga premešajte, da se obloži. S hrbtno stranjo žlice pritiskajte na kose, dokler niso večinoma potopljeni. Na sobni temperaturi pustite stati vsaj 30 minut ali do ene ure, pri čemer ga na polovici časa premešajte.

Medtem ko se koščki marinirajo, v skledo s preostalo mešanico začimb stresite moko, prehranski kvas in kajenski poper. Vmešajte 1 žlico marinade, da v mešanici nastanejo majhne grudice.

Tofu odstranite iz marinade. Po enega potopite v mešanico moke, dokler niso obložene vse strani.

V veliko ponev vlijte olje in segrevajte na srednje visoki temperaturi.

S kleščami previdno prenesite polovico tofuja v olje. Cvrite od 4 do 6 minut.

Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Burrito za zajtrk
Naprej
Veganski burger
Nazaj
Burrito za zajtrk
Naprej
Veganski burger

Dodajte Komentar