Sestavine
-
500 g Gobe
-
1 žlica Oljčno olje
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1 žlička Timijan
-
400 g Leča iz pločevinke
-
1 žlica Lanena semena
-
75 ml Zelenjavna juha
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
1 skodelica Drobtine panko
-
2 lista Listnato testo
-
2 žlici Mandljevo mleko
-
2 žlici Sončnična semena
-
Paradižnikova omaka
Navodila
Gobe drobno sesekljajte v kuhinjskem robotu. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje in dodajte čebulo. Kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte gobe in kuhajte še 5 minut, nato pa dodajte česen in timijan in pražite še 1 minuto ali dokler ne zadiši.
Dodajte lečo, lanena semena in zelenjavno juho ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 5 minut ali dokler skoraj vsa juha ne izhlapi, dodajte gorčico in drobtine. Začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se sestavine povežejo. Odstavite za 30 minut, da se ohladi.
Pečico segrejte na 200 °C. Dva velika pekača obložite s peki papirjem.
En list testa prerežite na pol, da dobite 2 pravokotnika. Na 1 daljši rob vsakega pravokotnika položite ¼ gobje mešanice. Zvijte, da se nadev zapre. Ponovite s preostalim testom in gobovo mešanico. Vsak zavitek razrežite na 4 dele. Na pripravljene pladnje položite zvitke in jih premažite z mlekom. Potresite z mešanico semen in pokapajte z oljem. Dobro začinite s soljo in poprom.
Zvitke pecite 25 do 30 minut ali dokler testo ne postane zlato in napihnjeno. Odstavite za 5 minut, da se rahlo ohladi. Zavitke postrezite s paradižnikovo omako.
(Foto: pexels.com)