0 0
Veganski “mesni” zavitki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Gobe
1 žlica Oljčno olje
Čebula
2 stroka Česen
1 žlička Timijan
400 g Leča iz pločevinke
1 žlica Lanena semena
75 ml Zelenjavna juha
2 žlici Dijonska gorčica
1 skodelica Drobtine panko
2 lista Listnato testo
2 žlici Mandljevo mleko
2 žlici Sončnična semena
Paradižnikova omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski “mesni” zavitki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura 15 minut
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Gobe drobno sesekljajte v kuhinjskem robotu. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje in dodajte čebulo. Kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte gobe in kuhajte še 5 minut, nato pa dodajte česen in timijan in pražite še 1 minuto ali dokler ne zadiši.

Dodajte lečo, lanena semena in zelenjavno juho ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 5 minut ali dokler skoraj vsa juha ne izhlapi, dodajte gorčico in drobtine. Začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se sestavine povežejo. Odstavite za 30 minut, da se ohladi.

Pečico segrejte na 200 °C. Dva velika pekača obložite s peki papirjem.

En list testa prerežite na pol, da dobite 2 pravokotnika. Na 1 daljši rob vsakega pravokotnika položite ¼ gobje mešanice. Zvijte, da se nadev zapre. Ponovite s preostalim testom in gobovo mešanico. Vsak zavitek razrežite na 4 dele. Na pripravljene pladnje položite zvitke in jih premažite z mlekom. Potresite z mešanico semen in pokapajte z oljem. Dobro začinite s soljo in poprom.

Zvitke pecite 25 do 30 minut ali dokler testo ne postane zlato in napihnjeno. Odstavite za 5 minut, da se rahlo ohladi. Zavitke postrezite s paradižnikovo omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piškoti iz polente
Naprej
Zeljna solata s korenjem
Nazaj
Piškoti iz polente
Naprej
Zeljna solata s korenjem

Dodajte Komentar