0 0
Veganski “kalamari”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Gobovi ostrigarji
500 ml Voda
10 g Koper
60 ml Limonin sok
1 žlica Dijonska gorčica
1 žlica Sojina omaka
4 stroki Česen
1 žlica Morska sol
Paniranje
125 g Moka - riževa
130 g Koruzna moka
1 žlica Česen v prahu
½ žličke Morska sol
500 ml Hladna voda
1,5 l Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski “kalamari”

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 45 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Paniranje

Navodila

Deli

Trde dele gob odrežite in zavrzite. Preostala stebla z nožem narežite na 1 cm debele kolobarje. Na sredini gobjih kolobarjev izrežite majhne luknjice, odstranite sredice in jih zavrzite. Gobe prenesite v srednje veliko skledo.

V ločeni skledi zmešajte vodo, koper, limonin sok, gorčico, sojino omako, sol in česen. Prelijte gobe in jih pokrite v hladilniku marinirajte vsaj 30 minut ali čez noč.

V srednje veliki skledi zmešajte moko iz rjavega riža, koruzno moko, česen v prahu in sol. Dodajte vodo in premešajte. Če je testo pregosto, dodajte po 1 žlico vode, da bo nekoliko bolj rahlo. Testo mora imeti enako teksturo kot gosto testo za palačinke.

Rastlinsko olje v velikem loncu segrejte na temperaturo 190 °C.

Gobe odstranite iz marinade in jih osušite s kuhinjsko ali papirnato brisačo. Gobe potopite v preliv in jih premešajte, da se enakomerno obložijo.
Potopite jih v vroče olje in jih pecite, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. “Kalamare” takoj postrezite s tatarsko omako za pomakanje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Seitanova pleskavica
Naprej
Veganske “piščančje” pite
Nazaj
Seitanova pleskavica
Naprej
Veganske “piščančje” pite

Dodajte Komentar