Sestavine
-
300 ml Mandljevo mleko
-
2 žlički Jabolčni kis
-
60 g Kokosov sladkor
-
100 g Margarinaveganska
-
3 žlice Melasa
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
300 g Polnozrnata moka
-
3 žličke Ingvermleti
-
2 žlički Cimet
-
1 žlička Pecilni prašek
-
1/4 žličke Soda bikarbona
-
120 g Sladkor v prahu
-
3 žličke Limonin sok
-
Posušene jagode
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Z oljem rahlo popršite 12 lukenj v pekaču za krofe. Zmešajte mandljevo mleko in kis.
Stepajte kokosov sladkor, oljčni namaz, zaklad in vaniljo.
V skledo presejte moko, ingver, cimet, začimbe, pecilni prašek in sodo bikarbono. Mešanico moke in mleka izmenično vmešajte v mešanico kokosovega sladkorja, dokler se ne povežeta.
Mešanico razdelite med pripravljene luknjice za krofe. Pecite 15 minut ali dokler krofi ne postanejo zlati. Odstavite za 3 minute, da se nekoliko ohladijo.
V skledi zmešajte sladkor v prahu in dovolj limoninega soka, da nastane gladka, gosta in mazljiva konsistenca. Namažite po vrhu krofov. Preden se glazura strdi, posujte z jagodami.
(Foto: pexels.com)