0 0
Veganski hrustljavi pohančki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
130 g Moka
80 g Koruzna moka
2 žlički Česen v prahu
2 žlički Paprika v prahu
1 žlička Sol
150 ml Gazirana voda
Olje
1,3 kg Cvetača
Omaka
100 ml Javorjev sirup
2 žlici Čilijeva omaka
125 g Konzervirana čičerika
1 žlička Česen v prahu
1 žlička Dijonska gorčica
2 žlici Beli vinski kis
50 ml Olivno olje
1 žlica Drobnjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski hrustljavi pohančki

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
  • 1 ura 15 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Aioli omaka brez jajc: Odcedite čičerko in prihranite tekočino. Česen v prahu, gorčico, kis, 8 čičerik in rezervirano tekočino iz čičerike dajte v kuhinjski robot. Miksajte do gladkega in postopoma dodajte olje, dokler ni rahlo in kremasto. Prenesite v majhno skledo za serviranje. Vmešajte drobnjak ter začinite s soljo in poprom.

V veliko skledo dajte moko, koruzno moko, česen v prahu, papriko in sol. Premešajte jih z metlico, da se združijo in na sredini naredite jamico. Počasi vlijte gazirano vodo in stepajte, da dobite gladko testo.

V veliko ponev vlijte olje in segrevajte na srednje močnem ognju. V serijah potopite cvetačo v testo in pustite, da se odvečni del odcedi. Položite v olje in cvrite 3 minute ali dokler ne dobi zlate barve.

V majhni ponvi na srednji temperaturi zmešajte javorjev sirup in čilijevo omako. Kuhajte 3 minute ali dokler ne zavre in občasno premešajte.

Cvetačo prestavite v veliko toplotno odporno skledo. Prelijte jo z mešanico omake. Premešajte, da se obloži. Prenesite v posodo za serviranje. Takoj postrezite z aioli omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testenine z brokolijevim pestom
Naprej
Veganski ingverjevi krofi
Nazaj
Testenine z brokolijevim pestom
Naprej
Veganski ingverjevi krofi

Dodajte Komentar