Sestavine
-
1 skdelica Sladkor
-
3/4 skodelice Kokosovo maslo
-
1/4 skodelice Rastlinsko mleko
-
1 žlica Lanena semena
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
1/2 žličke Mandljev ekstrakt
-
1 skodelica Univerzalna moka
-
1/3 skodelice Ovsena moka
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
ščepec Sol
-
1/2 skodelice Orehipopečeni, sesekljani
-
300 g Veganska čokolada
-
1 žlička Vaniljev sladkorza posip
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Dva velika pekača obložite s peki papirjem.
V veliki skledi zmešajte sladkor in maslo. Z vilicami stepajte, dokler ne postane gladko in puhasto. Dodajte mleko in lanena semena ter stepajte še 30 sekund. Vmešajte vaniljo in mandljev ekstrakt.
V ločeni skledi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol. To zmes počasi dodajte mokri zmesi in nenehno mešajte, dokler se ne oblikuje testo. Dodajte orehe.
Testo za 30 minut postavite v hladilnik, da se ohladi.
Z žlico zajemite testo in oblikujte ploščate piškotke ter jih položite na pekač, med njimi pa pustite nekaj centimetrov. Ko se bodo pekli, se bodo razširili.
Na vsako kepo testa razporedite koščke čokolade in posujte z vaniljevim sladkorjem. Pecite, dokler robovi niso zlato rjavi, vendar ne zažgani, 15 do 20 minut. Na pekaču jih pustite hladiti, nato pa postrezite.
(Foto: pexels.com)