0 0
Veganski čokoladni piškoti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skdelica Sladkor
3/4 skodelice Kokosovo maslo
1/4 skodelice Rastlinsko mleko
1 žlica Lanena semena
2 žlički Vaniljev ekstrakt
1/2 žličke Mandljev ekstrakt
1 skodelica Univerzalna moka
1/3 skodelice Ovsena moka
1/2 žličke Soda bikarbona
ščepec Sol
1/2 skodelice Orehi popečeni, sesekljani
300 g Veganska čokolada
1 žlička Vaniljev sladkor za posip

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski čokoladni piškoti

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Hrustljavi domači piškotki za vegane.

  • 1 h
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Dva velika pekača obložite s peki papirjem.

V veliki skledi zmešajte sladkor in maslo. Z vilicami stepajte, dokler ne postane gladko in puhasto. Dodajte mleko in lanena semena ter stepajte še 30 sekund. Vmešajte vaniljo in mandljev ekstrakt.

V ločeni skledi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol. To zmes počasi dodajte mokri zmesi in nenehno mešajte, dokler se ne oblikuje testo. Dodajte orehe.

Testo za 30 minut postavite v hladilnik, da se ohladi.
Z žlico zajemite testo in oblikujte ploščate piškotke ter jih položite na pekač, med njimi pa pustite nekaj centimetrov. Ko se bodo pekli, se bodo razširili.

Na vsako kepo testa razporedite koščke čokolade in posujte z vaniljevim sladkorjem. Pecite, dokler robovi niso zlato rjavi, vendar ne zažgani, 15 do 20 minut. Na pekaču jih pustite hladiti, nato pa postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riževa bovla
Naprej
Pivski kruh
Nazaj
Riževa bovla
Naprej
Pivski kruh

Dodajte Komentar