Sestavine
-
240 g Tofu
-
4 žlice Koruzni škrob
-
4 žlice Riževo mleko
-
¾ skodelice Drobtine
-
ščepec Zrnasti česen
-
1 čajna žlička Mleta paprika
-
1 žlička Čebula v prahu
-
ščepec Črni poper
-
⅔ skodelice Veganska omaka buffalopaprika, sol in kis
Navodila
Tofu zavijte v sirarski prt (groba, pletena bombažna tkanina), položite na krožnik in pokrijte s težkim loncem, dokler ne iztisnete preostale tekočine, približno 10 minut. Odstranite krpo in tofu razrežite na 20 2-centimetrskih koščkov. Položite ga v posodo in ga zamrznite za 8 ur.
Vzemite tofu iz zamrzovalnika in ga odtalite na papirnatih brisačah ali suhem sirarskem prtu in ga osušite.
Medtem ko se tofu odmrzuje, v plastično vrečko, ki jo je mogoče ponovno zapreti, dajte koruzni škrob. Riževo mleko vlijte v majhno skledo.
Zračni cvrtnik segrejte na 190 stopinj C. Tofu položite v vrečko s koruznim škrobom, jo zaprite in pretresite, da se kosi tofuja popolnoma obložijo. Odstranite koščke tofuja in vsakega od njih potopite v riževem mleku.
V plastično vrečko z ostanki koruznega škroba, ki jo je mogoče ponovno zapreti, dajte drobtine, česen v prahu, papriko, čebulo v prahu in poper. Pretresite, da se dobro premešajo. Vsak kos tofuja po vrsti položite nazaj v vrečko z drobtinami. Vrečko stresajte, dokler ni kos tofuja popolnoma prekrit in tofu položite na rešetko, medtem ko ponavljate s preostalimi kosi tofuja.
Tofu dodajte v košaro zračnega cvrtnika in kuhajte 10 minut. Košarico stresajte, da se koščki sprostijo. Kuhajte še 3 minute ali dokler ne porumeni. V skledo dajte 1/3 skodelice buffalo omake (paprika, sol in kis), dodajte kuhane koščke tofuja in premešajte. Takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)