Sestavine
-
Karamelizirana čebula
-
1× Čebula
-
1 žlica Olivno olje
-
1 žlica Jabolčni kis
-
Preliv
-
1/2 skodelice Veganska majoneza1 skodelica = 240 ml
-
2 žlici Kečap
-
1 jedilna žlica Koper
-
1/2 čajne žličke Sok kumaric
-
1/4 čajne žličke Česen v prahu
-
1/4 čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
1/8 čajne Sol
-
1/8 čajne Poper
-
Burger
-
2× Veganska pleskavica
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
1 žlica Olivno olje
-
4 rezine Kruh
-
4 rezine Veganski sir
-
Kisle kumarice
Navodila
Sesekljajte čebulo in dajte eno žlico na stran.
V veliko ponev na srednji temperaturi dodajte olje in dodajte čebulo. Kuhajte jo, dokler ne postane prosojna in zlato rjava, mešajte, da se ne zažge, približno 15 minut. Zadnjo minuto dodajte jabolčni kis in premešajte.
Čebulo odstranite z ognja in jo postavite na stran. Pustite ponev, da se ohladi.
Preliv: V manjši skledi zmešajte vegansko majonezo, kečap, koper, sok kislih kumaric, rezervirano čebulo, česen v prahu, papriko, sol in poper.
Vegansko pleskavico po eni strani namažite z dijonsko gorčico in jo z gorčico navzdol položite v ponev, da se speče.
Pecite v skladu z navodili na embalaži.
Na vsak kos rženega kruha položite rezino veganskega sira.
Ponev postavite na srednjo temperaturo in dodajte maslo. Ko se stopi, dodajte koščke kruha s sirom navzgor. Znižajte temperaturo na srednje nizko, pokrijte in kuhajte, dokler se sir ne začne topiti, približno 5 minut.
Odstranite pokrov in sestavite burgerje. Na 2 rezini kruha zložite 1/4 skodelice karamelizirane čebule, eno žlico omake, pleskavico in nekaj rezin kumaric. Na vrh položite preostali dve rezini kruha.
Postrezite z več veganskega preliva. Dober tek!
(Foto: pexels.com)