Sestavine
-
4× Vegansko listnato testo
-
2× Krompir
-
1× Čebula
-
1× Paprika
-
1× Bučka
-
80 g Špinača
-
3 žlice Peteršilj
-
3 žlice Koper
-
50 ml Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici oljčnega olja. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, dokler se ne zmehča in postane prosojna.
Dodajte krompir, olupljen in narezan na kocke, in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 10 minut. Dodajte narezano rdečo papriko in bučko ter kuhajte še 5 minut.
Vmešajte špinačo, peteršilj in koper. Kuhajte, dokler špinača ne ovene in se zelenjava ne zmehča, približno 5 minut. Mešanico začinite s soljo in poprom po okusu.
Pekač namažite z oljčnim oljem. Po en list testa premažite z oljčnim oljem. Na testo razporedite mešanico in ga zvijte. Enako ponovite z ostalimi listi testa in zelenjavno mešanico.
Vse zavitke položite v pekač in jih po vrhu premažite z oljčnim oljem in posujte s soljo.
V pečici pecite 35-40 minut ali dokler se burek na vrhu zlato rjavo ne obarva.
Pustite, da se 5-10 minut hladi, preden ga narežete in postrežete.
Uživajte v slastnem veganskem bureku!
(Foto: freepik.com)