0 0
Veganski burek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Vegansko listnato testo
Krompir
Čebula
Paprika
Bučka
80 g Špinača
3 žlice Peteršilj
3 žlice Koper
50 ml Olivno olje
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski burek

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 1 ura
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C.

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici oljčnega olja. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, dokler se ne zmehča in postane prosojna.

Dodajte krompir, olupljen in narezan na kocke, in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 10 minut. Dodajte narezano rdečo papriko in bučko ter kuhajte še 5 minut.

Vmešajte špinačo, peteršilj in koper. Kuhajte, dokler špinača ne ovene in se zelenjava ne zmehča, približno 5 minut. Mešanico začinite s soljo in poprom po okusu.

Pekač namažite z oljčnim oljem. Po en list testa premažite z oljčnim oljem. Na testo razporedite mešanico in ga zvijte. Enako ponovite z ostalimi listi testa in zelenjavno mešanico.

Vse zavitke položite v pekač in jih po vrhu premažite z oljčnim oljem in posujte s soljo.
V pečici pecite 35-40 minut ali dokler se burek na vrhu zlato rjavo ne obarva.

Pustite, da se 5-10 minut hladi, preden ga narežete in postrežete.
Uživajte v slastnem veganskem bureku!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladna salama
Naprej
Veganska sirnica
Nazaj
Čokoladna salama
Naprej
Veganska sirnica

Dodajte Komentar