Sestavine
-
1 skodelica Mandljevo mleko
-
½ skodelice Bučni pire
-
2 žlici Sladkor
-
2 žlici Repično olje
-
1 čajna žlička Vanilijev ekstrakt
-
1 skodelica Moka
-
2 čajni žlički Začimbe za bučno pitopodrobneje v postopku
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
ščepec Sol
-
ščepec Soda bikarbona
-
ščepec Muškatni orešček
Navodila
V skledi zmešajte mandljevo mleko, bučni pire, sladkor, olje in vaniljev ekstrakt. Dodajte moko, začimbo za bučno pito (cimet, mleti ingver, muškatni orešček, mleti začimbni koren, mleti klinčki), pecilni prašek, sol, sodo bikarbono in muškatni orešček. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
Segrejte vafljar v skladu z navodili proizvajalca in v vsak prostor vlijte približno 2 žlici testa in ga pecite približno 5 minut, do zlate barve. Postrezite z vegansko marmelado ali javorjevim sirupom in s sadjem.
(Foto: pexels.com)