Sestavine
-
1× Čebula
-
3 stroki Česen
-
1 žlička Paprika
-
ščepec Timijan
-
1 žlica Sladkor
-
280 g Por
-
400 g Veganski trakciokus piščanec
-
180 g Bučka
-
2× Zelenjavna jušna kockaRaztopite jih v 250 ml vrele vode
-
125 ml Belo vino
-
180 g Veganska krema
-
1 žlica Limonin sok
-
500 g Listnato testo
Navodila
Pečico segrejte na 160 °C. Namastite pekač za mafine.
V ponvi prepražite narezano čebulo, da se zmehča. Dodajte sesekljan česen in papriko ter pražite še nekaj minut.
Dodajte timijanove liste, sladkor, sesekljan por, veganske trakce, narezano bučo in kuhajte, dokler ni mehka, vmes pa občasno premešajte.
Prilijte juho, vino in vegansko kremo ter kuhajte 10 minut in pogosto mešajte. Vmešajte limonin sok, nato odstavite z ognja in pustite, da se zmes ohladi.
Listnato testo na pomokani površini razvaljajte na približno 4 mm debelo. Z rezalnikom za testo ga izrežite tako, da prekrije vdolbino za mafine.
Mešanico enakomerno razdelite na testo v pekaču, nato pa na vrh položite pokrov iz testa in zaprite robove, nato pa jih nežno zavihajte.
Pite po želji rahlo premažite s sojinim mlekom, preden jih postavite v pečico za 30-35 minut, da pozlatijo.
(Foto: pexels.com)