0 0
Veganske “piščančje” pite

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Čebula
3 stroki Česen
1 žlička Paprika
ščepec Timijan
1 žlica Sladkor
280 g Por
400 g Veganski trakci okus piščanec
180 g Bučka
Zelenjavna jušna kocka Raztopite jih v 250 ml vrele vode
125 ml Belo vino
180 g Veganska krema
1 žlica Limonin sok
500 g Listnato testo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganske “piščančje” pite

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 160 °C. Namastite pekač za mafine.

V ponvi prepražite narezano čebulo, da se zmehča. Dodajte sesekljan česen in papriko ter pražite še nekaj minut.

Dodajte timijanove liste, sladkor, sesekljan por, veganske trakce, narezano bučo in kuhajte, dokler ni mehka, vmes pa občasno premešajte.

Prilijte juho, vino in vegansko kremo ter kuhajte 10 minut in pogosto mešajte. Vmešajte limonin sok, nato odstavite z ognja in pustite, da se zmes ohladi.

Listnato testo na pomokani površini razvaljajte na približno 4 mm debelo. Z rezalnikom za testo ga izrežite tako, da prekrije vdolbino za mafine.

Mešanico enakomerno razdelite na testo v pekaču, nato pa na vrh položite pokrov iz testa in zaprite robove, nato pa jih nežno zavihajte.

Pite po želji rahlo premažite s sojinim mlekom, preden jih postavite v pečico za 30-35 minut, da pozlatijo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganski “kalamari”
Naprej
Gobovi zavitki
Nazaj
Veganski “kalamari”
Naprej
Gobovi zavitki

Dodajte Komentar