Sestavine
-
125 g Moka
-
30 g Sladkor
-
10 g Pecilni prašek
-
1 g Sol
-
250 ml Mandljevo mleko
-
30 ml Olje
-
5 ml Vaniljev ekstrakt
Navodila
V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
V ločeni skledi zmešajte mandljevo mleko, rastlinsko olje in izvleček vanilje (če ga uporabljate).
Mokre sestavine počasi vlijte v suhe in mešajte, dokler se ne povežejo.
Na srednji temperaturi segrejte ponev.
Ko se segreje, na ponev odmerite približno 60 mililitrov testa za vsako palačinko.
Kuhajte, dokler se na površini ne pojavijo mehurčki in robovi ne postanejo čvrsti, nato jih obrnite in kuhajte še minuto ali dve.
Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.
Postrezite z najljubšim sirupom ali prelivom in uživajte!
(Foto: pexels.com)