Sestavine
-
380 g Moka
-
2 žlici Pecilni prašek
-
130 g Sladkor v prahu
-
250 ml Veganski jajčni nadomestekOGGS® Aquafaba
-
7 žlic Olje
-
1× Limona
-
75 g Veganska čokolada
-
150 ml Rastlinsko mleko
Navodila
Zmešajte vse suhe sestavine.
Nato 30 sekund stepajte OGGS® Aquafaba, da postane bled in penast, nato pa dodajte olje, limonin sok in mleko.
Suhe sestavine po malem dodajte mokri mešanici. Stepajte, dokler ne dobite gladkega gostega testa.
Testo za palačinke naj počiva 30 minut v hladilniku.
Ko maso vzamete iz hladilnika, vanjo vmešajte čokolado, narezano na koščke.
Na srednjem ognju segrejte ponev brez prijema in dodajte košček margarine. Ko se stopi, v ponev dodajte majhno zajemalko mase in jo s hrbtno stranjo zajemalke zgladite v grob krog.
Počakajte, da se masa na dnu strdi, na vrhu pa se začnejo delati mehurčki, nato jo obrnite in pecite, dokler obe strani ne postaneta zlato rjave barve. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa. Postrezite s svežim sadjem in z najljubšim veganskim prelivom!
(Foto: pixabay.com)