Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Čebulasesekljana
-
2 stroka Česensesekljan
-
½ skodelice Ajdov zdrobpopečen
-
1 ¼ skodelice Jušna osnova - zelenjavna
-
2 x Paradižniknarezan
-
¼ skodelice Peteršiljsesekljan
-
1 čajna žlička Mleta paprika
-
ščepec Sol
-
ščepec Poperpo okusu
-
4 x Rdeča paprika
Navodila
V ponvi segrejte olje. Čebulo in česen dušite približno 5 minut. Dodajte ajdo in mešajte približno 1 minuto. Dodajte juho in zavrite. Kuhajte, dokler se tekočina ne vpije, približno 15 minut. Dodajte paradižnik, peteršilj, mleto papriko, sol in poper. Kuhajte in mešajte, dokler se ne segreje, približno 3 minute.
Pečico segrejte na 175 stopinj C.
Paprikam odstranite vrhove in semena. Vstavite vložek za kuhanje na pari v lonec in ga napolnite z vodo. Vodo zavrite in dodajte papriko, jo pokrijte in kuhajte na sopari, dokler se ne zmehča, približno 5 minut.
Paprike postavite v posodo za pečenje in jih napolnite z mešanico ajde.
Pecite v ogreti pečici 15 minut.
(Foto: pexels.com)