Sestavine
-
Testo
-
480 ml Sojino mleko
-
100 g Sladkor
-
5 žličk Aktivni suhi kvas
-
110 g Mandljevo maslo
-
ščepec Sol
-
500 g Moka
-
Nadev
-
5 žlic Mandljevo maslo
-
85 g Sladkor v prahu
-
2 žlici Cimet
-
Preliv
-
220 g Veganska krema
-
120 g Sladkor v prahu
-
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
TESTO
Sojino mleko segrejte, da postane toplo, ne vroče.
V skledo dodajte toplo sojino mleko, sladkor in kvas. Pustite stati 5 minut. Kvas se mora na vrhu nekoliko speniti.
V mešanico kvasa dodajte stopljeno vegansko maslo, sol in moko. Z veliko žlico mešajte, dokler se zmes ne združi. Po potrebi dodajte še moko, da dobite mehko in rahlo lepljivo zmes.
Testo prestavite na rahlo pomokano površino in ga gnetite 4 minute, dokler ne dobite dokaj gladkega testa. Testo dajte nazaj v skledo, ga pokrijte z brisačo in pustite vzhajati na toplem mestu 30 minut.
CIMETOVE ROLICE
Pekač posujte z moko. Testo pomokajte in razvaljajte v velik pravokotnik, debeline približno 5 mm.
Na razvaljano testo razporedite 6 žlic zmehčanega veganskega masla in pustite centimeter ob robovih. Po maslu potresite rjavi sladkor, nato pa cimet.
Testo zvijte in ga narežite na 12 zvitkov. Rolice položite v posodo za peko. Pecite 20-30 minut, dokler zvitki niso rahlo zlato rjavi, sredice pa kuhane.
PRELIV
Medtem ko se zvitki pečejo, pripravite glazuro. V srednje veliko skledo dajte vegansko kremo, sladkor v prahu in vaniljo. Z mešalnikom stepajte do gladke in kremaste mase.
Pustite, da se zvitki ohladijo za 10 minut, preden jih prelijete s prelivom. Postrezite in uživajte!
(Foto: pixabay.com)