Sestavine
-
250 g Veganski jogurt
-
1/4 skodelice Metini listi
-
500 g Sladki krompir
-
1 žlica Arašidovo olje
-
1× Čebula
-
1 žlička Gorčična semena
-
1× Čili
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Ingvernariban
-
1/2 žličke Kurkuma
-
Meta
-
Čičerikina palačinka
-
270 g Čičerikina moka
-
1 žlička Gorčična semena
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
1/2 žličke Kurkuma
-
370 ml Hladna voda
Navodila
Za okusno vegansko večerjo pripravite zdrave hrustljave čičerikine palačinke s sladkim krompirjem in z jogurtovim prelivom.
Za čičerikino palačinko v skledi stepite čičerikino moko, gorčična semena, sodo bikarbono in kurkumo. Začinite. Med nenehnim stepanjem postopoma dodajajte toliko vode, da dobite gladko testo.
V skledi zmešajte jogurt in meto. Pokrijte s plastično folijo. Shranjujte v hladilniku.
Sladki krompir skuhajte.
V veliki ponvi brez prijema segrejte olje na visoki temperaturi. Dodajte čebulo in gorčična semena. Med mešanjem kuhajte 3-4 minute ali dokler čebula ne postane zlata. Vmešajte čili, česen, ingver in kurkumo. Dodajte sladki krompir in ga med mešanjem kuhajte 2-3 minute oziroma dokler se dobro ne zmeša s čebulno mešanico. Začinite. Prenesite v skledo.
Ponev premažite z oljem. V ponev vlijte četrtino mešanice čičerike. Razporedite, da nastane palačinka. Na vsaki strani jo pecite 3 minute. Palačinke postrezite z mešanico jogurta, sladkega krompirja in metinimi lističi.
(Foto: pexels.com)