0 0
Veganska poke bovla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
7 g Konbu alge
400 ml Voda
2 g Posušene alge
60 ml Riževo vino
2 žlici Sojina omaka
1 žlica Sezamovo olje
25 g Mešani oreščki
2 čajni žlički Pražena sezamova semena
1/2 čajne žličke Sol
40 g Čebula
Čebula šalotka
420 g Korenje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska poke bovla

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:

Okusna veganska različica havajske klasike, začinjena s sezamovim oljem. Okusno!

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V lonec dodajte alge in vodo ter pustite, da se rehidrirajo približno 30 minut. V lonec z vodo in z algami dodajte na trakove narezano korenje ter vino in sojino omako. Vodo zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo, da voda rahlo vre.

Po približno 10 minutah odstranite alge. Korenje kuhajte, dokler ni dovolj mehko, da ga lahko prebodete z zobotrebcem, vendar je še vedno nekoliko čvrsto (še približno 10 minut).

Pustite, da se korenje v juhi ohladi na sobno temperaturo.
Medtem ko se korenje ohlaja, v ponev dodajte sesekljane oreščke in sezamova semena ter jih pražite, dokler ne postanejo zlato rjavi. Ne pozabite jih redno premetavati, da enakomerno porjavijo.

Ko so zlato rjavi in dišeči, dodajte sol in premešajte, da se enakomerno porazdelijo.

Ko se korenje ohladi na sobno temperaturo, ga z režnato žlico prenesite v skledo. Dodajte sezamovo olje, sesekljano čebulo, morske alge in približno polovico oreškov ter premešajte. Na krožnik servirajte poke in ga okrasite z več oreščki in s sesekljano čebulo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Paradižnikov sendvič
Naprej
Japonska udon juha
Nazaj
Paradižnikov sendvič
Naprej
Japonska udon juha

Dodajte Komentar