Sestavine
-
1 x Fižol (pločevinka)odcejen in opran
-
1/4 skodelice Ovs
-
1/4 skodelice Laneni zdrob
-
1 čajna žlička Kumina
-
1/2 čajne žličke Kajenski poper
-
1/2 čajne žličke Zrnasti česen
-
1/2 čajne žličke Sol
-
1/4 skodelice Salsačvrsta
-
1 žlica Olivno olje
Navodila
Zmečkajte črni fižol: Črni fižol zmečkajte z vilicami ali z mešalnikom za krompir, po želji pa pustite nekaj koščkov za teksturo.
Naredite mešanico za pleskavico: Zmečkanemu fižolu dodamo ovsene kosmiče, moko, začimbe, sol in salso ter še enkrat premešamo, po želji tudi z rokami. Če je zmes premokra, dodajte še več lanenega zdroba.
Oblikujte pleskavice : Razdelite zmes in oblikujte poljubno velike pleskavice. Če imate na voljo, jih rahlo posujte s koruzno moko
Kuhajte: V ponvi ali v pečici.
V ponvi: Na srednji temperaturi segrejte 1 žlico olja. Na vsaki strani kuhajte približno 5 minut.
Pečica (brez olja): Pečico segrejte na 170 stopinj C. Na pekač položite peki papir, nanj pa položite kruhke. Pecite 10 do 15 minut, nato jih obrnite in ponovite.
Postrezite: Z dodatki po izbiri, kot so rezine rdeče čebule, zeleni listi, salsa ali veganska majoneza. Po želji dodajte še pretlačen avokado za namaz.
(Foto: pexels.com)