0 0
Veganska lava cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
80 g Polnozrnata moka
2 žlici Kakav v prahu
1 žlica Pecilni prašek
1/4 žličke Soda bikarbona
30 g Mandljev zdrob
150 g Kuhan sladki krompir
60 g Kokosov sladkor
2 žlici Olje
2 žlički Vaniljev ekstrakt
120 ml Mandljevo mleko
75 g Veganska čokolada

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska lava cake

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 45 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Šest posodic rahlo namastite z oljem. Dno obložite s papirjem za peko.

V skledo presejte moko, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dodajte mandljevo moko in premešajte.
V veliki skledi stepite sladki krompir, sladkor, olje in vaniljo, dokler ne postanejo gosti in gladki. Mešanico moke in mleka dodajajte izmenično.

Mešanico razdelite v pripravljene posodice. V sredino vsake dajte 2 koščka čokolade. Čokolado potisnite do tretjine površine v zmes. Pecite 10 minut ali dokler tortice niso čvrste na otip. Odstavite za 1-2 minuti, da se rahlo ohladijo.

Tortice previdno obrnite na krožnike za serviranje. Postrezite jih s kokosovim jogurtom ali z veganskim sladoledom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špinačni burek
Naprej
Novoletna pojedina
Nazaj
Špinačni burek
Naprej
Novoletna pojedina

Dodajte Komentar