Sestavine
-
80 g Polnozrnata moka
-
2 žlici Kakav v prahu
-
1 žlica Pecilni prašek
-
1/4 žličke Soda bikarbona
-
30 g Mandljev zdrob
-
150 g Kuhan sladki krompir
-
60 g Kokosov sladkor
-
2 žlici Olje
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
120 ml Mandljevo mleko
-
75 g Veganska čokolada
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Šest posodic rahlo namastite z oljem. Dno obložite s papirjem za peko.
V skledo presejte moko, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dodajte mandljevo moko in premešajte.
V veliki skledi stepite sladki krompir, sladkor, olje in vaniljo, dokler ne postanejo gosti in gladki. Mešanico moke in mleka dodajajte izmenično.
Mešanico razdelite v pripravljene posodice. V sredino vsake dajte 2 koščka čokolade. Čokolado potisnite do tretjine površine v zmes. Pecite 10 minut ali dokler tortice niso čvrste na otip. Odstavite za 1-2 minuti, da se rahlo ohladijo.
Tortice previdno obrnite na krožnike za serviranje. Postrezite jih s kokosovim jogurtom ali z veganskim sladoledom.
(Foto: pexels.com)