0 0
Veganska krompirjeva pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
Rdeča čebula
Korenje
Stebelna zelena
2 stroka Česen
2 žlici Dimljena sladka paprika
1 žlička Origano
2 žlici Paradižnikova pasta
800 g Fižol (pločevinka)
400 g Leča iz pločevinke
2 žlici Balzamični kis
60 g Mlada špinača
250 g Sladki krompir
250 g Krompir
2 žlički Timijan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska krompirjeva pita

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 2 uri
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte olje in dodajte sesekljano čebulo, korenje in zeleno. Med mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte sesekljan česen, papriko in origano. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se ne začutijo arome. Dodajte paradižnikovo pasto in kuhajte še 1 minuto. Dodajte fižol, paradižnik, lečo, balzamični kis in 185 ml vode. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na nizko. Kuhajte 10-15 minut ali dokler se omaka ne zgosti. Začinite.

Pečico segrejte na 190 °C. Mešanico leče in zelenjave obložite s špinačo. Na vrh špinače razporedite krompir. Poškropite z oljem. Potresite s timijanom.
Posodo pokrijte s folijo in jo pecite 20 minut. Odstranite folijo in pecite še 50 minut ali dokler krompir ni mehak. Potresite z vejicami timijana in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fižolov nadev
Naprej
Kraljevi zajtrk
Nazaj
Fižolov nadev
Naprej
Kraljevi zajtrk

Dodajte Komentar