Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Rdeča čebula
-
1× Korenje
-
3× Stebelna zelena
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Dimljena sladka paprika
-
1 žlička Origano
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
800 g Fižol (pločevinka)
-
400 g Leča iz pločevinke
-
2 žlici Balzamični kis
-
60 g Mlada špinača
-
250 g Sladki krompir
-
250 g Krompir
-
2 žlički Timijan
Navodila
Segrejte olje in dodajte sesekljano čebulo, korenje in zeleno. Med mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte sesekljan česen, papriko in origano. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se ne začutijo arome. Dodajte paradižnikovo pasto in kuhajte še 1 minuto. Dodajte fižol, paradižnik, lečo, balzamični kis in 185 ml vode. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na nizko. Kuhajte 10-15 minut ali dokler se omaka ne zgosti. Začinite.
Pečico segrejte na 190 °C. Mešanico leče in zelenjave obložite s špinačo. Na vrh špinače razporedite krompir. Poškropite z oljem. Potresite s timijanom.
Posodo pokrijte s folijo in jo pecite 20 minut. Odstranite folijo in pecite še 50 minut ali dokler krompir ni mehak. Potresite z vejicami timijana in postrezite.
(Foto: pexels.com)