Sestavine
-
1× Listnato testo
-
80 g Rjava leča
-
1× Čebula
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
2 stroka Česen
-
80 g Gobe
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
Sol in poper
-
ščepec Kajenski poper
-
1 žlička Miso pasta
-
2 žlici Olje
-
1 žlička Angleška gorčica
-
2 žlički Agavin sirup
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Pekač obližite s peki papirjem.
Lečo splaknite pod hladno vodo. Dajte jo v ponev in jo prelijte s hladno vodo tako, da je vsaj 2,5 cm vode nad lečo. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in nežno kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 40 minut. Odcedite vodo in lečo postavite na stran.
V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem nežno prepražite sesekljano čebulo in česen, dokler se ne zmehčata.
Gobe drobno narežite in jih dodajte v ponev s česnom in čebulo ter nežno kuhajte, dokler se ne zmehčajo in izhlapi vsa tekočina.
V ponev dodajte miso pasto, paradižnikovo pasto, papriko, kajenski poper in gorčico, nato pa dodajte odcejeno lečo. Vse skupaj premešajte. Pustite, da se mešanica kuha in iz nje izhlapi vsa tekočina. Po okusu dodajte sol in poper.
Ko se zmes ohladi, na pekač položite listnato testo. Z žlico nadevajte lečino zmes v vrsti približno 3 cm od roba listnatega testa. Testo zvijte in
robove navlažite z vodo, da se zlepijo.
Rolico narežite na rezine, dolge 5 cm, in jih premažite z mešanico agavinega sirupa in olja, da se pri peki zlato obarvajo. Po želji potresite s sezamom. Pecite 20 minut, da se na vrhu zlato rjavo obarvajo. Uživajte!
(Foto: unsplash.com)