0 0
Veganska klobasna rolica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Listnato testo
80 g Rjava leča
Čebula
2 žlici Paradižnikova pasta
2 stroka Česen
80 g Gobe
1 žlička Dimljena sladka paprika
Sol in poper
ščepec Kajenski poper
1 žlička Miso pasta
2 žlici Olje
1 žlička Angleška gorčica
2 žlički Agavin sirup

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska klobasna rolica

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura 10 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C. Pekač obližite s peki papirjem.

Lečo splaknite pod hladno vodo. Dajte jo v ponev in jo prelijte s hladno vodo tako, da je vsaj 2,5 cm vode nad lečo. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in nežno kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 40 minut. Odcedite vodo in lečo postavite na stran.

V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem nežno prepražite sesekljano čebulo in česen, dokler se ne zmehčata.

Gobe drobno narežite in jih dodajte v ponev s česnom in čebulo ter nežno kuhajte, dokler se ne zmehčajo in izhlapi vsa tekočina.

V ponev dodajte miso pasto, paradižnikovo pasto, papriko, kajenski poper in gorčico, nato pa dodajte odcejeno lečo. Vse skupaj premešajte. Pustite, da se mešanica kuha in iz nje izhlapi vsa tekočina. Po okusu dodajte sol in poper.

Ko se zmes ohladi, na pekač položite listnato testo. Z žlico nadevajte lečino zmes v vrsti približno 3 cm od roba listnatega testa. Testo zvijte in
robove navlažite z vodo, da se zlepijo.

Rolico narežite na rezine, dolge 5 cm, in jih premažite z mešanico agavinega sirupa in olja, da se pri peki zlato obarvajo. Po želji potresite s sezamom. Pecite 20 minut, da se na vrhu zlato rjavo obarvajo. Uživajte!

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobov kanape
Naprej
Solata s hrustljavo cvetačo
Nazaj
Gobov kanape
Naprej
Solata s hrustljavo cvetačo

Dodajte Komentar