Sestavine
-
1 x Čebula
-
1 kg Kislo zelje
-
3 x Strok - česen
-
3 jedilne žlice Oljčno oljeekstra deviško oljčno olje
-
1 pločevinka Fižolrjavi fižol
-
5 x Krompirmanjši krompirji
-
ščepec Mleta kumina
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
ščepec Kajenski poper
-
1 x Lovorjev list
-
1 čajna žlička Paprika v prahu
Navodila
Kislo zelje (ali mešanico s kislim zeljem) predhodno skuhajte in nato odstavite. Medtem v osoljenem kropu posebej skuhajte olupljen in na kocke narezan krompir, ki ga na koncu malo pretlačite.
Česen in čebulo nasekljajte in prepražite na olivnem olju, dodajte kuhano zelje brez tekočine, krompir, fižol in vse začimbe, premešajte in zalijte s tekočino, ki bo ostala od zelja. Po potrebi dodajte še vodo.
Kuhajte joto 20 minut, da se bodo sestavine povezale. Solite in poprajte po vašem okusu. Postrezite z ajdovimi žganci.
(Foto: Getty Images)