Sestavine
-
2× Čebula
-
2× Stebelna zelena
-
3× Paprika1 zelena, 1 rdeča in 1 rumena
-
1 žlička Ingver
-
2 stroka Česen
-
1 žlička Kajenski poper
-
500 ml Zelenjavna juha
-
400 g Pelati
-
250 g Veganski trakci
-
240 g Riž
-
400 g Rdeči fižol
-
2 žlici Limonin sok
Navodila
Ponev popršite s pršilom za kuhanje ter 5 minut kuhajte sesekljano čebulo, zeleno in papriko. Dodajte nariban ingver in česen ter kuhajte še eno minuto. Vmešajte začimbe in tretjino jušne zaloge ter kuhajte 3 minute.
Dodajte pelate, veganske koščke in drugo tretjino jušne zaloge, zavrite in dodajte riž. Pokrijte in kuhajte 10 minut.
Vmešajte fižol ter ponovno zavrite. Dodajte preostalo juho in kuhajte 10 minut, dokler riž ni kuhan in se večina tekočine ne vpije.
Vmešajte limonin sok in začinite po okusu, preden postrežete.
(Foto: Instagram/theplantbasedjournaller)