Sestavine
-
Nedev
-
2× Sladki krompir
-
1 pločevinka Fižol
-
1× Paprika
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Olivno olje
-
1 čajna žlička Čili v prahu
-
1 čajna žlička Kumina
-
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
Omaka
-
2 skodelici Paradižnikova omaka
-
1/4 skodelice Zelenjavna juha
-
1 žlica Čili v prahu
-
1 čajna žlička Kumina
-
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
Enchilada
-
8 Koruzne tortilje
-
1/2 skodelice Veganski sir
-
Koriander
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
Za pripravo nadeva iz sladkega krompirja in črnega fižola v veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte olupljen in narezan sladki krompir, črni fižol, rdečo papriko, čebulo, česen, čili v prahu, kumino, dimljeno papriko, sol in poper. Dušite približno 10-15 minut ali dokler se sladki krompir ne zmehča, zelenjava pa se skuha.
Za pripravo omake v manjši ponvi zmešajte paradižnikovo omako, zelenjavno juho, čili v prahu, kumino, dimljeno papriko, sol in poper. Kuhajte na nizki temperaturi in občasno mešajte, dokler se ne segreje.
Enchilade sestavite tako, da na dno pekača velikosti vlijete približno 1/2 skodelice omake.
Tortilje segrejte v suhi ponvi na srednji temperaturi. Na sredino vsake tortilje dajte žlico nadeva iz sladkega krompirja in črnega fižola ter jo tesno zavijte. Enchilade položite v pripravljeno posodo za peko s šivom navzdol.
Enchilade prelijte s preostalo omako in poskrbite, da so enakomerno prekrite. Po vrhu posujte veganski zdrobljeni sir.
Pekač pokrijte s folijo in pecite približno 20-25 minut oziroma dokler se enchiladas ne segrejejo in se sir ne stopi. Odstranite folijo in pecite še 5-10 minut oziroma dokler se sir ne zapeče in naredi mehurčke.
Okrasite s sesekljanim koriandrom in postrezite vroče.
(Foto: pexels.com)