0 0
Veganska enchilada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Nedev
Sladki krompir
1 pločevinka Fižol
Paprika
Čebula
2 stroka Česen
2 žlici Olivno olje
1 čajna žlička Čili v prahu
1 čajna žlička Kumina
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
Omaka
2 skodelici Paradižnikova omaka
1/4 skodelice Zelenjavna juha
1 žlica Čili v prahu
1 čajna žlička Kumina
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
Enchilada
8 Koruzne tortilje
1/2 skodelice Veganski sir
Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska enchilada

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Nedev

  • Omaka

  • Enchilada

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C.

Za pripravo nadeva iz sladkega krompirja in črnega fižola v veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte olupljen in narezan sladki krompir, črni fižol, rdečo papriko, čebulo, česen, čili v prahu, kumino, dimljeno papriko, sol in poper. Dušite približno 10-15 minut ali dokler se sladki krompir ne zmehča, zelenjava pa se skuha.

Za pripravo omake v manjši ponvi zmešajte paradižnikovo omako, zelenjavno juho, čili v prahu, kumino, dimljeno papriko, sol in poper. Kuhajte na nizki temperaturi in občasno mešajte, dokler se ne segreje.

Enchilade sestavite tako, da na dno pekača velikosti vlijete približno 1/2 skodelice omake.

Tortilje segrejte v suhi ponvi na srednji temperaturi. Na sredino vsake tortilje dajte žlico nadeva iz sladkega krompirja in črnega fižola ter jo tesno zavijte. Enchilade položite v pripravljeno posodo za peko s šivom navzdol.

Enchilade prelijte s preostalo omako in poskrbite, da so enakomerno prekrite. Po vrhu posujte veganski zdrobljeni sir.

Pekač pokrijte s folijo in pecite približno 20-25 minut oziroma dokler se enchiladas ne segrejejo in se sir ne stopi. Odstranite folijo in pecite še 5-10 minut oziroma dokler se sir ne zapeče in naredi mehurčke.

Okrasite s sesekljanim koriandrom in postrezite vroče.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cvetačni takos
Naprej
Enchilade
Nazaj
Cvetačni takos
Naprej
Enchilade

Dodajte Komentar