0 0
veganska božična večerja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Rdeča leča posušena
80 ml Olivno olje
Čebula rjava
330 g Riž
1 žlička Kumina
100 g Testenine
2 stroka Česen
400 g Konzerviran paradižnik
2 žlički Beli kis
120 g Čičerika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

veganska božična večerja

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Lečo kuhajte v loncu z vrelo vodo 25-30 minut ali dokler se ne zmehča. Pokrijte, da ostane topla.

Medtem v ločeni ponvi na srednji temperaturi segrejte 60 ml olja. Dodajte čebulo. Ob občasnem mešanju kuhajte 10 minut ali dokler ne postane zlata. Prenesite čebulo na krožnik, obložen s papirnato brisačo.

V ponev dodajte riž in kumino ter ju med mešanjem na srednje močnem ognju kuhajte 1 minuto, nato pa dodajte 560 ml vode in zavrite. Začinite s soljo. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Pokrito kuhajte 13 minut ali dokler riž ni mehak. Odstavite za 5 minut.

Medtem ko se riž kuha, v veliki posodi z osoljeno vrelo vodo skuhajte testenine.

Preostalo olje segrejte v majhni ponvi na srednje visoki temperaturi. Dodajte česen. Med mešanjem kuhajte 30 sekund. Dodajte paradižnike in 60 ml vode, nato pa jih začinite s soljo. Segrejte do vrelišča, nato pa zmanjšajte temperaturo na srednjo in nepokrito kuhajte 5 minut ali dokler se rahlo ne zgosti. Dodajte kis in čičerko. Med mešanjem kuhajte še 1 minuto.

Riž prestavite na velik krožnik in ga obložite z lečo, s testeninami, paradižnikovo mešanico in čebulo.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva božična večerja
Naprej
Krompirjev golaž
Nazaj
Krompirjeva božična večerja
Naprej
Krompirjev golaž

Dodajte Komentar