Sestavine
-
150 g Rdeča lečaposušena
-
80 ml Olivno olje
-
3× Čebula rjava
-
330 g Riž
-
1 žlička Kumina
-
100 g Testenine
-
2 stroka Česen
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
2 žlički Beli kis
-
120 g Čičerika
Navodila
Lečo kuhajte v loncu z vrelo vodo 25-30 minut ali dokler se ne zmehča. Pokrijte, da ostane topla.
Medtem v ločeni ponvi na srednji temperaturi segrejte 60 ml olja. Dodajte čebulo. Ob občasnem mešanju kuhajte 10 minut ali dokler ne postane zlata. Prenesite čebulo na krožnik, obložen s papirnato brisačo.
V ponev dodajte riž in kumino ter ju med mešanjem na srednje močnem ognju kuhajte 1 minuto, nato pa dodajte 560 ml vode in zavrite. Začinite s soljo. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Pokrito kuhajte 13 minut ali dokler riž ni mehak. Odstavite za 5 minut.
Medtem ko se riž kuha, v veliki posodi z osoljeno vrelo vodo skuhajte testenine.
Preostalo olje segrejte v majhni ponvi na srednje visoki temperaturi. Dodajte česen. Med mešanjem kuhajte 30 sekund. Dodajte paradižnike in 60 ml vode, nato pa jih začinite s soljo. Segrejte do vrelišča, nato pa zmanjšajte temperaturo na srednjo in nepokrito kuhajte 5 minut ali dokler se rahlo ne zgosti. Dodajte kis in čičerko. Med mešanjem kuhajte še 1 minuto.
Riž prestavite na velik krožnik in ga obložite z lečo, s testeninami, paradižnikovo mešanico in čebulo.
(Foto: pexels.com)