0 0
Vaniljeva krema

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Strok - Vanilija
600 ml Mleko
4 x Jajčni rumenjak
2 žlici Sladkor v prahu
1 žlica Koruzna moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vaniljeva krema

Svilnato gladka domača krema.

  • 40 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Strok vanilje razpolovite in iz njega izluščite semena. Strok in semena dodajte v ponev na srednje nizki temperaturi, prilijte mleko in zavrite.
Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa odstranite vaniljev strok.

V veliki skledi stepite rumenjake s sladkorjem in koruzno moko.
Postopoma dodajajte toplo mleko in dobro stepite.

Mešanico prelijte nazaj v ponev in jo med nenehnim stepanjem kuhajte na nizki temperaturi približno 20 minut ali dokler se ne zgosti. Postrezite z drobljencem ali pa uporabite kot preliv za vaflje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena jajca po italijansko
Naprej
Marinirana prepeličja jajca
Nazaj
Pečena jajca po italijansko
Naprej
Marinirana prepeličja jajca

Dodajte Komentar