0 0
Vaniljeva krema

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Strok - Vanilija
600 ml Mleko
4 x Jajčni rumenjak
2 žlici Sladkor v prahu
1 žlica Koruzna moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vaniljeva krema

Svilnato gladka domača krema.

  • 40 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Strok vanilje razpolovite in iz njega izluščite semena. Strok in semena dodajte v ponev na srednje nizki temperaturi, prilijte mleko in zavrite.
Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa odstranite vaniljev strok.

V veliki skledi stepite rumenjake s sladkorjem in koruzno moko.
Postopoma dodajajte toplo mleko in dobro stepite.

Mešanico prelijte nazaj v ponev in jo med nenehnim stepanjem kuhajte na nizki temperaturi približno 20 minut ali dokler se ne zgosti. Postrezite z drobljencem ali pa uporabite kot preliv za vaflje.

(Foto: pexels.com)

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena jajca po italijansko
Naprej
Marinirana prepeličja jajca
Nazaj
Pečena jajca po italijansko
Naprej
Marinirana prepeličja jajca

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com