Sestavine
-
700 ml Sojino mleko
-
200 g Riž
-
50 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
Rabarbara
-
1× Cimetova palčka
-
1 žlička Limonina lupina
-
600 g Rabarbara
-
120 g Sladkor v prahu
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi zmešajte mleko, riž, sladkor in vaniljo in segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 25 minut, vmes pa občasno premešajte.
Medtem pripravite rabarbaro: pečico segrejte na 180 °C. V ponev na nizki temperaturi dajte sladkor, cimet, limonino lupino in 1 skodelico hladne vode. Kuhajte 5 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Segrejte do vrenja in kuhajte 3 minute ali dokler se mešanica nekoliko ne zgosti.
Rabarbaro v enem sloju položite v veliko posodo za peko. Dodajte mešanico sladkorja. Pokrijte s folijo. Pecite 20 minut ali dokler rabarbara ni mehka. Odstranite in zavrzite cimetovo palčko in limonino lupino.
Riževo mešanico razdelite v sklede. Na vrhu dodajte rabarbaro in postrezite.
(Foto: pexels.com)