0 0
Vaniljev riž s sladko rabarbaro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
700 ml Sojino mleko
200 g Riž
50 g Sladkor v prahu
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Rabarbara
Cimetova palčka
1 žlička Limonina lupina
600 g Rabarbara
120 g Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vaniljev riž s sladko rabarbaro

  • 1 ura
  • Porcije 5
  • Srednje

Sestavine

  • Rabarbara

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi zmešajte mleko, riž, sladkor in vaniljo in segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 25 minut, vmes pa občasno premešajte.

Medtem pripravite rabarbaro: pečico segrejte na 180 °C. V ponev na nizki temperaturi dajte sladkor, cimet, limonino lupino in 1 skodelico hladne vode. Kuhajte 5 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Segrejte do vrenja in kuhajte 3 minute ali dokler se mešanica nekoliko ne zgosti.

Rabarbaro v enem sloju položite v veliko posodo za peko. Dodajte mešanico sladkorja. Pokrijte s folijo. Pecite 20 minut ali dokler rabarbara ni mehka. Odstranite in zavrzite cimetovo palčko in limonino lupino.

Riževo mešanico razdelite v sklede. Na vrhu dodajte rabarbaro in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Indijska piščančja juha
Naprej
Cvetača s prepraženimi drobtinami
Nazaj
Indijska piščančja juha
Naprej
Cvetača s prepraženimi drobtinami

Dodajte Komentar