Sestavine
-
2 kg Govedina
-
1× Čebula
-
1 šopek Korenje
-
750 g Mlad krompir
-
500 ml Jabolčni mošt
-
2 žlici Jabolčni kis
-
2 posušena Lovorjev list
-
1 žlička Poper v zrnju
-
Koper
-
Priloga
-
4× Jabolko
-
1/2 glave Rdeče zelje
-
1 žlička Semena koromača
-
1/4 skodelice Javorjev sirup
-
Olivno olje
Navodila
V lonec dajte govedino, čebulo, korenček in krompir. Dodajte jabolčnik, 1/2 skodelice vode, kis, lovorov list in zrna popra. Pokrijte kuhajte na nizki temperaturi 8 ur, pri čemer na polovici kuhanja obrnite govedino in zelenjavo.
Pečico segrejte na 200 °C. Jabolko, narezano na četrtine, in narezano zelje položite v pekač. Potresite s semeni koromača. Prelijte z javorjevim sirupom in oljem. Začinite s soljo in poprom. Jabolka in zelje pecite 25 minut, na polovici pečenja jih obrnite.
Govedino postavite na desko in jo narežite na debele rezine. Jabolčno mešanico pokapajte z dodatnim javorjevim sirupom. Govedino postrezite s pečeno jabolčno mešanico, krompirjem, korenčkom in z malo tekočine za kuhanje, potreseno z vejicami kopra.
(Foto: pexels.com)