Sestavine
-
1× Čebula
-
2 žlici Olivno olje
-
500 g Čvrsti tofu
-
2 stroka Česen
-
2 žlice Kvasni kosmiči
-
1 žlica Tamarind
-
2 žlički Dijonska gorčica
-
1⁄2 žličke Kurkuma
-
1 žlička Žajbelj
-
1⁄4 žličke Bazilika
-
1⁄4 žličke Sol
-
1⁄4 žličke Poper
-
1× Paradižnik
Navodila
V veliki ponvi na srednje močnem ognju na olju prepražite sesekljano čebulo, da postane prozorna.
V srednje veliki skledi zmešajte zdrobljen tofu, česen, prehranski kvas, tamarind, gorčico, kurkumo, žajbelj, baziliko, sol in poper, da se dobro premešajo.
Mešanico tofuja dodajte čebuli in mešajte, dokler tofu ne porjavi in vsa tekočina ne izhlapi.
Zmešajte s sesekljanim paradižnikom in takoj postrezite.
(Foto: freepik.com)