0 0
Turški lokum

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Olivno olje sprej
860 g Sladkor
1 l Voda
2 žlici Limonin sok
3 žlice Želatina v prahu
130 g Koruzna moka
1 žlička Vinski kamen
Jedilno barvilo roza
200 g Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Turški lokum

Kuhinja:

Turške dobrote.

  • 2 uri
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

pekač popršite z oljčnim oljem v spreju, da se namasti. Dno in stranico pekača obložite s papirjem za peko, ki se ne prijema, in pustite, da stranice segajo čez.

Sladkor in 500 ml vode dajte v veliko ponev na nizki temperaturi in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. V ponev postavite termometer za sladkor. Segrevanje povečajte na srednjo temperaturo. Kuhajte brez mešanja 25 minut ali dokler termometer za sladkor ne doseže 125 °C. Vmešajte limonin sok.

Medtem v veliko ponev dajte želatino, koruzno moko in vinski kamen. Z metlico za stepanje vmešajte malo preostale vode, da dobite sirup. Postopoma stepajte preostalo vodo. Postavite na srednjo temperaturo in kuhajte 5 minut oziroma dokler zmes ne zavre in se zgosti.
Sladkorni sirup med nenehnim stepanjem postopoma vlijte v mešanico koruzne moke.

Zmanjšajte temperaturo na nizko. V ponev postavite termometer za sladkor. Kuhajte 1 uro ali dokler se zmes ne obarva svetlo zlato in termometer za sladkor ne doseže 110 °C. Dodajte 2 žlički vode z nekaj kapljic jedilnega barvila ter mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Mešanico vlijte v pripravljen pekač.

Odstavite, da se ohladi na sobno temperaturo, in postavite v hladilnik za 4 ure ali čez noč, da se strdi.

Lokum obrnite na površino, posuto s sladkorjem v prahu in ga z rahlo namaščenim nožem narežite na 3 cm velike kose. Lokum obložite s sladkorjem v prahu in postrezite ob turški kavi.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Baklava
Naprej
Krompirjevi čevapi
Nazaj
Baklava
Naprej
Krompirjevi čevapi

Dodajte Komentar