0 0
Turška pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlički Olivno olje
Čebula
500 g Mleta jagnjetina
2 stroka Česen
2 žlički Kumina
Paradižnik
1/2 skodelice Jajčevec koščki na žaru
1/2 skodelice Paprika - rdeča koščki na žaru
Meta
4 listi Testo vlečeno
Jajce
50 g Sir feta
2 žlici Pinjole
1/4 žličke Ruj
1/3 skodelice Grški jogurt
Limona rezine
1/4 skodelice Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Turška pita

Z jagnjetino

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko.

V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte mleto meso in kuhajte 10 minut. Dodajte česen, kumino in koriander. Kuhajte 1 minuto ali dokler ne zadiši. Dodajte paradižnik, jajčevce, papriko, peteršilj in meto. Premešajte, da se vse skupaj poveže. Odstavite z ognja.

Na desko položite 1 list testa. Iz testa izrežite 18-centimetrski krog. Na sredino položite 1/4 mešanice iz mletega mesa in pustite 4 cm širok rob. Prepognite in nagubajte rob testa, da oblikujete rob okoli nadeva. Prenesite na pripravljen pekač. Ponovite s preostalimi listi testa in z zmesjo iz mletega mesa, da dobite 4 pite. Testo premažite z jajcem. Preostalo jajce prelijte čez nadev in potresite z 1/2 fete. Pecite 20 do 25 minut.

Medtem v majhno ponev na srednji temperaturi dajte pinjole. Pražite 3 minute, nato pa dodajte ruj. Kuhajte še 1 minuto ali dokler ne zadiši.

Pite potresite s preostalo feto, z mešanico pinjol in dodatnim peteršiljem. Postrezite z jogurtom in limoninimi rezinami.

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čili kokice
Naprej
Lazanja v skodelici
Nazaj
Čili kokice
Naprej
Lazanja v skodelici

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com