Sestavine
-
2 žlički Olivno olje
-
1× Čebula
-
500 g Mleta jagnjetina
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Kumina
-
1× Paradižnik
-
1/2 skodelice Jajčeveckoščki na žaru
-
1/2 skodelice Paprika - rdečakoščki na žaru
-
Meta
-
4 listi Testo vlečeno
-
2× Jajce
-
50 g Sir feta
-
2 žlici Pinjole
-
1/4 žličke Ruj
-
1/3 skodelice Grški jogurt
-
Limonarezine
-
1/4 skodelice Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte mleto meso in kuhajte 10 minut. Dodajte česen, kumino in koriander. Kuhajte 1 minuto ali dokler ne zadiši. Dodajte paradižnik, jajčevce, papriko, peteršilj in meto. Premešajte, da se vse skupaj poveže. Odstavite z ognja.
Na desko položite 1 list testa. Iz testa izrežite 18-centimetrski krog. Na sredino položite 1/4 mešanice iz mletega mesa in pustite 4 cm širok rob. Prepognite in nagubajte rob testa, da oblikujete rob okoli nadeva. Prenesite na pripravljen pekač. Ponovite s preostalimi listi testa in z zmesjo iz mletega mesa, da dobite 4 pite. Testo premažite z jajcem. Preostalo jajce prelijte čez nadev in potresite z 1/2 fete. Pecite 20 do 25 minut.
Medtem v majhno ponev na srednji temperaturi dajte pinjole. Pražite 3 minute, nato pa dodajte ruj. Kuhajte še 1 minuto ali dokler ne zadiši.
Pite potresite s preostalo feto, z mešanico pinjol in dodatnim peteršiljem. Postrezite z jogurtom in limoninimi rezinami.