Sestavine
-
360 g Tuna
-
2 žlici Čilijeva omaka
-
1 žlica Sojina omaka
-
1/2 čajne žličke Sladkor
-
1 čajna žlička Sezamovo olje
-
1× Čebula šalotka
-
2 žlici Sezamovo seme
-
lepljiv riž
-
1× Kumaranarezana na široke trakove
-
4 lističi Nori
Navodila
Sesekljajte šalotko, in je nekaj prihranite za okras.
Tunino sesekljajte in jo prenesite v skledo, dodajte čilijevo omako, sojino omako, sladkor, sezamovo olje in sezamova semena ter vse skupaj premešajte. Mešanico pokrijte in jo shranite v hladilniku, dokler je ne boste pripravili za uporabo.
Nekaj žlic riževega kisa dodajte v majhno skledo z vodo. Alge nori razrežite na kratke trakove.
Roke si navlažite s kisovo mešanico in zajemite približno 2 žlici riža. S prsti ga nežno stisnite v pravokotnik. Vsak pravokotnik riža ovijte s trakovi norija. Sredino riža pritisnite, da riž zapolni ovoj nori. V vsako skodelico norijevega zavitka položite nekaj začinjene tune. Okrasite z zeleno šalotko.
(Foto: pexels.com)