Sestavine
-
¼ skodelice Pomarančni sok1 skodelica = 240 ml
-
¼ skodelice Sojina omaka
-
2 žlici Olivno olje
-
2 žlici Peteršilj
-
1 žlica Limonin sok
-
1 strok Česen
-
½ čajne žličke Origano
-
½ čajne žličke Poper
-
4 zrezki Tuna
Navodila
Pomarančni sok, sojino omako, oljčno olje, peteršilj, limonin sok, česen, origano in poper zmešajte v veliki posodi.
Zrezke tune položite v marinado in jih obrnite, da se obložijo. Posodo pokrijte s plastično folijo in marinirajte v hladilniku vsaj 30 minut.
Žar na prostem segrejte na visoko temperaturo in rešetko rahlo naoljite. Zrezke tune odstranite iz marinade; odvečno pa prihranite za polivko.
Na segretem žaru pecite zrezke tune 5 do 6 minut; zrezke obrnite in jih polivajte z rezervirano marinado. Kuhajte še dodatnih 5 minut ali do želene zapečenosti.
(Foto: pexels.com)