Sestavine
-
2 x Jajce
-
1.5 žlice Majonezaali kisla smetana
-
160 g Tuna v olivnem olju
-
2 x - 3 x Kisla kumarica
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
-
Limonin sokpo potrebi, po okusu
Navodila
Skuhajte trdo kuhana jajca in jih ohladite. Narežite kumarice na koščke.
Ohlajena jajca olupite in odstranimo rumenjake, beljake pa zrežite na koščke. Dobro odcedite tuno in jo stresite v posodico. Dodajte rumenjake in vse skupaj dobro pretlačite z vilicami. Primešajte majonezo ali kislo smetano, kumarice in beljake. Posolite in popoprajte ter po okusu oziroma po potrebi, dodajte še malo limoninega soka.
Pripravljen namaz postrežite s kruhom, toastom ali pa krekerji.
Še nasvet: Če nimate ali ne marate majoneze ali pa kisle smetane lahko uporabite maslo, kisle kumarice pa po vaši želji nadomestite lahko tudi s kaprami ali pa olivami.