0 0
Tuna nuggets

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

250 g Krompir
150 g Cvetača
420 g Tuna v pločevinki
250 g Koruza
70 g Čedar
Jajce
50 g Moka
70 g Drobtine
Kisla smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tuna nuggets

  • 40 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir kuhajte v vreli vodi 10 minut ali dokler se ne zmehča in ga odcedite ter vrnite v ponev.

Medtem kuhajte cvetačo v parni košarici nad loncem s krompirjem 10 minut ali dokler se ne zmehča. Prenesite jo v posodo s krompirjem. Krompir in cvetačo zmečkajte s tlačilko za krompir, da dobite gladko maso. Prenesite v veliko skledo in postavite na stran, da se nekoliko ohladi.

Dva pekača obložite s papirjem za peko. Krompirjevi mešanici dodajte tuno, koruzo in sir ter mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Začinite. Iz krompirjeve mešanice oblikujte kroglice. Prenesite jih na pekač in jih nekoliko sploščite.

V skledi stepite jajca. Moko in drobtine dajte v ločeni plitvi skledi. Posamezne koščke previdno povaljajte v moki. Potopite jih v jajce in obrnite, da se obložijo, nato jih povaljajte v drobtine in jih nežno pritisnite, da se obložijo.

V enem sloju jih razporedite na pladenj in popršite z oljem.
Košarico zračnega cvrtnika namažite z oljem. Pri 200 °C jih pecite 12 minut ali dokler ne postanejo zlati, pri čemer jih na polovici obrnite. Postrezite tople s sladko čilijevo omako in kislo smetano za pomakanje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Metin čaj
Naprej
Tuna nachos
Nazaj
Metin čaj
Naprej
Tuna nachos

Dodajte Komentar