Sestavine
-
250 g Krompir
-
150 g Cvetača
-
420 g Tuna v pločevinki
-
250 g Koruza
-
70 g Čedar
-
2× Jajce
-
50 g Moka
-
70 g Drobtine
-
Kisla smetana
Navodila
Krompir kuhajte v vreli vodi 10 minut ali dokler se ne zmehča in ga odcedite ter vrnite v ponev.
Medtem kuhajte cvetačo v parni košarici nad loncem s krompirjem 10 minut ali dokler se ne zmehča. Prenesite jo v posodo s krompirjem. Krompir in cvetačo zmečkajte s tlačilko za krompir, da dobite gladko maso. Prenesite v veliko skledo in postavite na stran, da se nekoliko ohladi.
Dva pekača obložite s papirjem za peko. Krompirjevi mešanici dodajte tuno, koruzo in sir ter mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Začinite. Iz krompirjeve mešanice oblikujte kroglice. Prenesite jih na pekač in jih nekoliko sploščite.
V skledi stepite jajca. Moko in drobtine dajte v ločeni plitvi skledi. Posamezne koščke previdno povaljajte v moki. Potopite jih v jajce in obrnite, da se obložijo, nato jih povaljajte v drobtine in jih nežno pritisnite, da se obložijo.
V enem sloju jih razporedite na pladenj in popršite z oljem.
Košarico zračnega cvrtnika namažite z oljem. Pri 200 °C jih pecite 12 minut ali dokler ne postanejo zlati, pri čemer jih na polovici obrnite. Postrezite tople s sladko čilijevo omako in kislo smetano za pomakanje.
(Foto: pexels.com)