0 0
Tortilja s krompirjem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula
6 x Jajce
1 ščepec Sol ali po vašem okusu
3 dl Olivno olje
0.5 kg Krompir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tortilja s krompirjem

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Čisto preprosta priprava, vse sestavine so skoraj vedno pri vas doma. Jed je okusna, zato ni nič presenetljivega, da jo imajo Španci tako radi...

    • 35 minut
    • Porcije 1
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Večjo ponev močno segrejte in vanjo vlijte olje. Prerežite čebulo na pol in jo na tanko narežite, na tanke rezine in dajte v ponev. Medtem ko se bo čebula pražila, krompir narežite na 3 mm debele rezine in jih dodajte k čebuli.

    Sestavine pražite na srednjem ognju, dokler se krompir ne bo zmehčal in se nekoliko zapeče, čebula pa se karamelizira (okoli 15 minut). Vmes večkrat premešajte.

    V večji skledi stepite 6 jajc (jajc ne mešajte). Nato dodajte krompir in čebulo v skledo z jajci (poskusite odcediti čim več olja). Solite, premešajte, pokrijte s folijo in pustite počivati ​​10 do 15 minut.

    Medtem ko bo zmes počivala, segrejte malo manjšo teflonsko ponev. Zmes vlijte na ponev, ki jo pecite 1 minuto na močnem ognju, nato še dve minuti na srednjem ognju. Po približno 3 minutah, ko bo zmes na eni strani pečena, jo obrnite in popecite še na drugi strani.

    Obrnite jo tako, da vzamete velik krožnik (ki naj bo večji od ponve), s katerim pokrijte ponev in jo samo obrnite. Ponovno peko ponovite po čisto enakem postopku in jed je pripravljena.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Goveji zrezek
    Naprej
    Polentina pica
    Nazaj
    Goveji zrezek
    Naprej
    Polentina pica

    Dodajte Komentar