Sestavine
-
1 x Čebula
-
6 x Jajce
-
1 ščepec Solali po vašem okusu
-
3 dl Olivno olje
-
0.5 kg Krompir
Navodila
Večjo ponev močno segrejte in vanjo vlijte olje. Prerežite čebulo na pol in jo na tanko narežite, na tanke rezine in dajte v ponev. Medtem ko se bo čebula pražila, krompir narežite na 3 mm debele rezine in jih dodajte k čebuli.
Sestavine pražite na srednjem ognju, dokler se krompir ne bo zmehčal in se nekoliko zapeče, čebula pa se karamelizira (okoli 15 minut). Vmes večkrat premešajte.
V večji skledi stepite 6 jajc (jajc ne mešajte). Nato dodajte krompir in čebulo v skledo z jajci (poskusite odcediti čim več olja). Solite, premešajte, pokrijte s folijo in pustite počivati 10 do 15 minut.
Medtem ko bo zmes počivala, segrejte malo manjšo teflonsko ponev. Zmes vlijte na ponev, ki jo pecite 1 minuto na močnem ognju, nato še dve minuti na srednjem ognju. Po približno 3 minutah, ko bo zmes na eni strani pečena, jo obrnite in popecite še na drugi strani.
Obrnite jo tako, da vzamete velik krožnik (ki naj bo večji od ponve), s katerim pokrijte ponev in jo samo obrnite. Ponovno peko ponovite po čisto enakem postopku in jed je pripravljena.
(Foto: Getty Images)