Sestavine
-
TESTO
-
18 dag moka
-
6 jajca
-
12 dag sladkor
-
1 vanilijev sladkor
-
1 pecilni prašek
-
4-5 žlic Nutelle
-
NADEV
-
5 žlic Nutella
-
0.5l sladka smetana
-
PRELIV
-
5 žlic sladkor
-
2 dcl voda
-
Navodila
Najprej ločimo jajca, torej rumenjake ločimo od beljakov. Sladkor razdelimo na pol – eno polovico ga penasto vmešamo z rumenjaki. Drugo polovico sladkorja pa stolčemo v trd sneg skupaj z beljaki.
V rumenjake nato dodamo 1/3 snega ter dodamo Nutello, dodamo še 1/3 snega ter počasi presejmo moko, ki smo jo zmešali skupaj s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg. Vse skupaj narahlo premešamo.
Uporabite pravo Nutello (okus ne bo pravi, če uporabite druge različice namaza).
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Najprej ločimo jajca, torej rumenjake ločimo od beljakov. Sladkor razdelimo na pol – eno polovico ga penasto vmešamo z rumenjaki. Drugo polovico sladkorja pa stolčemo v trd sneg skupaj z beljaki.
V rumenjake nato dodamo 1/3 snega ter dodamo Nutello, dodamo še 1/3 snega ter počasi presejmo moko, ki smo jo zmešali skupaj s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg. Vse skupaj narahlo premešamo.
|
2
Narejeno
|
Peka testa
Pečemo pri 180 stopinjah Celzija okrog 30 minut.
|
3
Narejeno
|
Sestava torte
Ko je torta pečena, počakamo da se ohladi. Ohlajeno torto nato narežemo na 3 plasti.
Stolčeno stepeno smetano stolčemo ter dodamo Nutello.
V lončku zavremo vodo in ji dodamo sladkor. Vodo nato ohladimo ter z njo navlažimo vsako plast torte posebej.
Vsako plast torte posebej namažemo z 1/3 kreme. Preostala zadnja tretjina kreme naj vam ostane za premaz torte po vrhu.
Uporabite pravo Nutello (okus ne bo pravi, če uporabite druge različice namaza).
|